Så tar du dig runt i Stockholm
February 4, 2022

Stockholms finaste naturreservat

Ett vanligt missförstånd är att Stockholm bara består av köpcentrum, gallerior och höga skyskrapor med dyra bostadsrätter, men sanningen är att staden erbjuder så mycket mer än så. För alla naturälskare har Stockholm många härliga platser som du bara måste besöka om du befinner dig i staden. Här hittar du bland annat kända Tyresta Nationalpark, men också Flatens Naturreservat såväl som Nackareservatet.

Tyresta Nationalpark – Upplev det förgångna i nuet

Det finns få nationalparker i Sverige med samma charm som Tyresta Nationalpark. Parken hittar du ca 2 mil utanför city och här får du ta del av en urskog på bästa möjliga sätt. Skogen har fått växa och frodas fritt många hundra år utan att skadas av människor eller trafik. Här hittar du bland annat sjöar, stenhällar och tallar som vuxit sig höga och ståtliga. Andra saker värda och nämna är den mångfald av djur som kan upplevas.

Ta ett dopp och njut av naturen i Flaten

Skulle du säga ordet “Flaten” till en stockholmare skulle de antagligen ta föregivet att du vill ut och bada och visst går det att ta sig ett dopp i Flatenbadet, men här finns också en fantastik natur som du bara inte får missa. Flatens naturreservat är idag det absolut största som finns i Stockholm och badplatsen har besökts av tusentals människor enda sedan år 1934. Hit kan du med fördel ta dig med hjälp av buss, eftersom kommunaltrafiken är mycket god.

Paradiset Hanveden – Urskog utan dess like

Älskar du historia och vill kunna kombinera detta med ditt intresse för natur kan vi rekommendera ett besök till Paradiset Hanveden. Här hittar du djur som tjäder, men du kan också få uppleva riktig urskog såväl som stenåldersboplatser som står kvar än idag. Gillar du att röra på dig kommer du bli lite extra förtjust. Här finns nämligen ett flertal olika vandringsleder att välja mellan, men också rastplatser och vindskydd.