Gå på tivoli i Stockholm
January 5, 2022
Stockholms finaste naturreservat
March 3, 2022

Så tar du dig runt i Stockholm

Tack vare den välfungerande kollektivtrafiken är det mycket enkelt att ta sig runt i Stockholm som turist eller besökare. Staden erbjuder all typ av kollektivtrafik som du kan tänka dig, från bussar och tvärbanor till spårvagnar, tunnelbanor, tåg och färjor. Ska du resa i närområden och i city kommer kommunaltrafiken väl tillhands, men ska du ut mot Älta, Tyresö och Haninge är bil vanligtvis enklast.

Bra busskommunikationer i hela staden

Det finns knappt någon plats i Stockholm som du inte kan ta dig till med hjälp av buss. Visst kan du behöva byta buss en eller flera gånger för att hamna rätt, men du kommer i stort sett alltid fram till slutdestinationen. En bussbiljett kan köpas i SL-appen på mobilen, men du kan också besöka en Pressbyrå eller åka med SL-kort. Engångsbiljetter kostar 38 kronor för en vuxen person och räcker i 75 minuter.

Ett tunnelbanesystem som är värt att hyllas

Det är inte bara busstrafiken som fungerar smärtfritt i Stockholm, utan här kan du även ta dig runt med hjälp av tunnelbana. Tunnelbanesystemet är uppdelat i flera linjer – gröna linjen, blå linjen och röda linjen. På den röda linjen hittar du stationer som Mälarhöjden, Hägersten, Fruängen, Ropsten och Östermalm, medan den blå linjen tar dig till Kungsträdgården, Solna, Kista, Alby och Råsunda.

Gör något nytt – färdas med färja!

Att åka buss eller spårvagn är kanske ingenting som är nytt för dig, men hur vore det att ta färjan runt istället för att sitta på de klassiska bussarna? I Stockholm kan du åka färja på samma sätt som du åker buss eller tunnelbana och du använder dig av samma typ av biljett till samma pris. Med Djurgårdsfärjan kan du ta dig från Slussen ut till Gröna Lund, men du kan också åka till Gamla Stan och Skeppsholmen.