Stockholms bästa caféer
December 6, 2021
Så tar du dig runt i Stockholm
February 4, 2022

Gå på tivoli i Stockholm

Tivoli är något som kanske främst ses som en aktivitet för barn, men sanningen är att tivolin har underhållit både barn och vuxna sedan urminnes tider. Mitt i storstan i Stockholm ligger inget mindre än omtalade Gröna Lund. Här samlas människor för att njuta av de roliga åkattraktionerna, men det är även en plats för den som älskar konserter eller vill köra femkamp tillsammans med arbetskollegorna på after worken.

Storslagen glädje och mängder med åkattraktioner

Gröna Lund erbjuder mängder med olika åkattraktioner som lämpar sig för barn och vuxna. Här hittar du ett flertal olika bergochdalbanor, men också Fritt-fall, Uppskjutet, Blå tåget, Spökhuset, Skrattkammaren, Lustiga huset och mycket mer. Har du inte besökt tivolit innan rekommenderar vi att du hämtar ut en broschyr i shoppen. På så sätt blir det lättare för dig att lokalisera dig runt på det stora området.

Färjan från Slussen ökar spänningen

Frågar du vilken inbiten stockholmare som helst skulle nog majoriteten säga att det är Djurgårdsfärjan man ska ta för att komma ut till nöjesparken – det är nästan en oskriven lag. Djurgårdsfärjan gör det enkelt för dig att ta dig från Slussen och vidare in till Djurgården, samtidigt som du får en rolig båtupplevelse som en perfekt början på ditt tivoli-äventyr. Du kan åka färjan med din vanliga buss- eller tunnelbanebiljett.

Restauranger, konserter och lotterier att njuta av

Det är inte alla som gillar fart och fläkt och trots att Gröna Lund är ett nöjesfält erbjuder de mycket mer än bara snurriga karuseller. På den stora scenen inne på Gröna Lund har världskända artister uppträtt genom åren, bland annat Bob Marley, Jimi Hendrix, Nas, Abba, Kiss, Lady Gaga och Alice Cooper. Här hittar du också en rad av restauranger och barer där du kan slå dig ner, eller varför inte testa turen i lotteristånden?