Gratisaktiviteter i Stockholm
December 6, 2021
Gå på tivoli i Stockholm
January 5, 2022

Stockholms bästa caféer

Det finns få saker som är lika uppskattade i Sverige som en klassisk fika och Stockholmarna är riktiga fenor på att erbjuda bra och trevliga caféer. Här kan du välja mellan mysiga och personligt inredda caféer, såväl som större caféekedjor som Starbucks, Coffehouse på George, Espressohouse och Bagelstreet. Njut av en nybakad kanelbulle och känn doften av nybryggt kaffe som är tillverkat av de allra finaste kaffebönor.

Caféer för alla önskemål och behov

Att det finns många caféer i Stockholm är det inget snack om, men visste du att du kan hitta ett café i nästan varje ort du kommer? Vill du njuta av lyxiga franska bakverk rekommenderas ett besök på Fosch Artisan Pâtisserie inne på Östermalm. Är det däremot ett besök “hemma hos mormor” som du längtar efter är Gildas rum på Södermalm ett bättre alternativ. Här är mysfaktorn riktigt hög!

Herrängens gård – mer än bara fika

Herrängens gård erbjuder mer än bara en fantastisk lunch och möjlighet att slå sig ner med en rykande kopp kaffe. Hit färdas också folk för att njuta av den fantastiska naturen och fina sjöutsikten. Platsen är full av lummiga och grönskande omgivningar och gården erbjuder sittning inne såväl som ute på uteserveringen. I ett av gårdshusen finns även möjlighet att titta på diverse konstutställningar.

Dirty Coco – Som en rosa dröm

Det går inte att nämna bra caféer i Stockholm och inte tala om Dirty Coco inne på Södermalm. Är du trött på den klassiska kanelbullen och småkakan är detta rätt alternativ för dig. Här hittar du pannkakor, chokladfondue och jordgubbar doppade i mjölkchoklad. Det som gör besöket lite extra speciellt är att du kliver in i en lokal som är helt täckt av rosa blommor – och då snackar vi tusentals av dem!