Stockholms bästa caféer
December 6, 2021

Gratisaktiviteter i Stockholm

Stockholm är en stor stad med mängder med olika aktiviteter att göra. Vissa kostar en hel del och andra är helt gratis. När du är på besök i staden kommer du troligtvis att testa på aktiviteter inom båda kategorier, men fördelen med gratis-aktiviteterna är att du inte behöver betala något. Det ger dig mer pengar över i fickan och du får en så prisvärd resa som möjligt.

Stockholms museum är kostnadsfria

Det finns mängder med olika museum som du kan besöka i Stockholm som inte kostar någonting alls. Några exempel på gratis museum är bland annat Naturhistoriska riksmuseet, men också Historiska museet, Moderna museet, Armémuseet och många fler. Naturhistoriska riksmuseet är kanske det mest populära för vuxna och barn. Du hittar det inne på Djurgården i närheten av Vasastan och tar dig dit med spårvagn, buss eller bil.

Besök Kungsträdgården

I Kungsträdgården i City kan du strosa runt i parken och titta på de blommande körsbärsträden. Här kan du även njuta av en glass i solen, besöka Friday’s för en smaskig hamburgare eller varför inte njuta av någon av de många gratisevenemang som finns under sommarhalvåret. Under vintern kan du besöka parken för att åka skridskor på en upplyst bana dekorerad med julbelysning. Tar du med egna skridskor och hjälm är det helt kostnadsfritt och varmchoklad såväl som lussekatter säljs på plats.

Hälsa på djuren på 4H-gårdarna

Runt om i Stockholm finns en rad med 4H-gårdar där du kan hälsa på djuren, ta en fika i solen eller låta barnen leka av sig i parken. Ett flertal hittar du i Hägersten, bland annat Eohälls 4H-gård såväl som Aspuddsparken. Även i Sundbyberg och Järfälla finns mycket natur och friluftsliv. Besöker ni gårdarna under lördagar är det inte ovanligt med ponnyridning för en billig slant.